Samenvatting
In dit artikel lees je hoe je de naam of de domeinnaam van een presentatiegroep wijzigt.
Je leest langs welke twee routes je bij die instellingen komt.
Je leest ook waarom een nieuwe domeinnaam gevolgen heeft voor elke presentatie in de groep.
Wanneer gebruik je dit?
Je gebruikt dit als de naam van de groep niet meer past, bijvoorbeeld na een naamswijziging bij een klant.
Je gebruikt het als je een eigen domeinnaam wilt gaan gebruiken in plaats van het platformdomein.
En je gebruikt het als de domeinnaam van de groep moet veranderen.
Hoe werkt dit in Mach3Blocks?
Twee routes naar dezelfde pop-in
Je komt op twee manieren bij de instellingen van een groep.
| Waar | Hoe |
|---|---|
| Het overzicht | Kies op de rij van de groep de actie Instellingen |
| In de groep | Klik op de knop Instellingen, rechtsboven |
Beide openen de pop-in Groepinstellingen.
De twee tabbladen
| Tabblad | Wat er staat |
|---|---|
| Algemeen | De groepnaam en de domeinnaam, die je hier wijzigt |
| Informatie | Wanneer de groep is aangemaakt en gewijzigd, en door wie |
Op het tabblad Informatie verander je niets. Het staat er om terug te kunnen kijken.
Stappenplan
- Open Presentaties in het hoofdmenu.
- Kies op de rij van de groep de actie Instellingen. Of open de groep en klik rechtsboven op Instellingen.
- Wijzig op het tabblad Algemeen wat je wilt aanpassen.
- Sla op.
- Heb je de domeinnaam gewijzigd, regel dan opnieuw de DNS. Lees daarover in DNS voor presentatiegroepen.
- Publiceer de presentaties opnieuw.
Voorwaarden en rechten
Je hebt het recht Presentatiegroepen beheren nodig, ook voor het wijzigen. Zonder dat recht staat de actie Instellingen niet op de rij.
De groep moet daarnaast van je eigen account zijn, of gedeeld met jouw account.
Voor het publiceren heb je het recht Publiceren nodig.
Gevolgen en beperkingen
De groepnaam wijzigen heeft geen gevolgen voor de adressen. Die naam is alleen een label in het overzicht.
De domeinnaam wijzigen raakt elke presentatie in de groep. Reken erop dat je de DNS opnieuw moet regelen.
Haal je de domeinnaam weg, dan valt de groep terug op het platformdomein.
Op het tabblad Informatie valt niets te wijzigen.
Als het niet lukt
| Wat je ziet | Wat er aan de hand is |
|---|---|
| De actie Instellingen staat niet op de rij | Je mist het recht Presentatiegroepen beheren, of de groep is niet van jou en niet met je gedeeld |
| De presentaties zijn na een wijziging niet meer te bereiken | De DNS staat nog op de oude domeinnaam. Lees DNS voor presentatiegroepen |
| Een oude link naar een presentatie werkt niet meer | Het adres is met de domeinnaam meeveranderd. Deel het nieuwe adres |